VERIFIKÁCIA VÝSLEDKOV V MECHANIKE KONTINUA VYUŽITÍM CAE SYSTÉMOV AKO PODPORA INŽINIERSKEHO MYSLENIA - MURČINKOVÁ, Zuzana (Trends in education, 2008)
Článok sa zaoberá metódou vysokoškolskej výučby, ktorá podporuje inžinierske myslenie, a to prostredníctvom kritického hodnotenia a verifikácie vypočítaných výsledkov v mechanike kontinua s využitím CAE systémov. Metóda je aplikovaná na analýze hrubostennej rúrky zaťaženej vonkajším a/alebo vnútorným tlakom p, so zámerom zaradiť témy zrušeného predmetu Pružnosť a pevnosť II. do výučby.
Keywords: kritické hodnotenie; verifikácia; priebeh napätia; hrubostenná rúrka