NÁSTROJE WEBU 2.0 VE VZDĚLÁVÁNÍ - MAREŠOVÁ, Hana (Trends in education, 2008)
Příspěvek je věnován možnostem využití nástrojů Webu 2.0 ve vzdělávání. Analyzované nástroje jsou dokládány praktickými příklady z internetové sítě a z výuky v předmětech Internet a multimedia ve výuce českého jazyka, Nová média a kyberkultura a Prezentační a diskuzní techniky, realizovaných v prezenčním a kombinovaném studiu na Katedře českého jazyka a literatury Pedagogické fakulty Univerzity Palackého v Olomouci.
Keywords: informační a komunikační technologie; Web 2.0; virtuální vzdělávání; multiuživatelské virtuální prostředí