BEZDRÁTOVÝ TABLET - SOUČÁST INTERAKTIVNÍCH VÝUKOVÝCH SYSTÉMŮ - KROTKÝ, JAN (Trends in education, 2008)
Bezdrátové tablety používané ve školství jsou zajímavou alternativou zatraktivnění a zefektivnění výuky. Tato zařízení dávají možnost interaktivně vstupovat do procesu výuky a umožňují i nové možnosti v přípravě výukových materiálů. Autor článku předkládá některé myšlenky a možnosti využití těchto zařízení ve výuce v prostředí především základní školy. Tato problematika je také součástí rozvojového projektu MŠMT řešeného na katedře technické výchovy ZČU v rámci nově vybudovaného centra digitálních multimediálních výukových technologií (www.cdmvt.zcu.cz).
Keywords: Tablet; interaktivní tabule; InterWrite; BlueTooth.