METÓDY A ALGORITMY NA RIEŠENIE DEFINOVANÝCH ÚLOH OPTIMÁLNEHO RIADENIA PROCESOV - HRUBINA, Kamil (Trends in education, 2008)
Článok prezentuje niektoré autorove dosiahnuté výsledky pôvodného a aplikačného charakteru, v oblasti matematickej teórie optimálneho riadenia procesov s využitím informatiky. Je definovaná úloha optimálneho riadenia systému prostredníctvom operátorových rovníc. Ďalej sú popísané algoritmy pre numerické riešenie definovaných úloh optimálneho riadenia procesov s využitím PC.
Keywords: Systém; matematický model; problém optimálneho riadenia; operátorové rovnice; algoritmy.