PRVÉ SKÚSENOSTI S E - LEARNINGOM VO VÝUČBE APLIKOVANEJ CHÉMIE PROSTREDIA - FESZTEROVÁ, Melánia (Trends in education, 2008)
Človek potrebuje pre svoj život látky, ktoré mu poskytuje príroda. Zložitými technologickými, biochemickými, chemickými a chemickotechnologickými postupmi a procesmi vznikli látky a materiály, bez ktorých si nevieme predstaviť dnešný život. Osobitné postavenie pri sledovaní zmien, ktoré uľahčujú život nás všetkých má práve Aplikovaná chémia prostredia. Vo svojej náplni sa zameriava na celú oblasť chémie s osobitným akcentom na analytickú, biochemickú, organickú a anorganickú chémiu. Predstavuje spojovací článok medzi chémiou a ostatnými prírodnými vedami, orientovanými na racionálne zdôvodnenie príslušnej odbornej teórie a praxe. Táto disciplína je otvorená pre nové poznatky, postupy a skúsenosti s možnosťou ich neustáleho dopĺňania.V príspevku prezentujeme prvé skúsenosti s využitím e-learningu vo vyučovaní tejto medzipredmetovej disciplíny. Cieľom je zvýšiť didaktickú účinnosť a zefektívniť vyučovací proces Aplikovanej chémie prostredia za pomoci počítača.
Keywords: informačno - komunikačné technológie; e - vzdelávanie; Aplikovaná chémia prostredia; didaktická účinnosť.