RIEŠENIE DIFERENCIÁLNEJ ROVNICE FYZIKÁLNEJ ÚLOHY VYUŽITÍM MATLABU - FECHOVÁ, Erika (Trends in education, 2008)
V súčasnej dobe sa na školách stretávame so snahou učiteľov zavádzať a využívať informačno-komunikačné technológie vo vyučovacom procese technických predmetov ako sú matematika, fyzika, chémia. Okrem e-learningovej podpory (elektronické materiály a skriptá dostupné na internete) sú to rôzne matematické softwarové prostredia ako Matlab, Mathematica, MS Excel atď. Príspevok poukazuje na možnosť využitia prostredia MATLAB pri riešení diferenciálnej rovnice fyzikálnej úlohy.
Keywords: matematický model; fyzikálna úloha; diferenciálna rovnica; MATLAB