RIESENIE DIFERENCIALNEJ ROVNICE FYZIKALNEJ ULOHY VYUZITIM MATLABU - FECHOVA, Erika (Trends in education, 2008)
V sucasnej dobe sa na skolach stretavame so snahou ucitelov zavadzat a vyuzivat informacno-komunikacne technologie vo vyucovacom procese technickych predmetov ako su matematika, fyzika, chemia. Okrem e-learningovej podpory (elektronicke materialy a skripta dostupne na internete) su to rozne matematicke softwarove prostredia ako Matlab, Mathematica, MS Excel atd. Prispevok poukazuje na moznost vyuzitia prostredia MATLAB pri rieseni diferencialnej rovnice fyzikalnej ulohy.
Keywords: matematicky model; fyzikalna uloha; diferencialna rovnica; MATLAB