WPŁYW KOMPUTERYZACJI NA NIEPOWODZENIA SZKOLNE UCZNIÓW - BUŁKA, Beata (Trends in education, 2008)
W artykule przedstawiono wyniki badań ankietowych przeprowadzonych wśród gimnazjalistów. W badaniach wzięło udział 85 uczniów z Rybnika. Na podstawie otrzymanych wyników możemy stwierdzić, że komputer staje się jedną z głównych przyczyn niepowodzeń szkolnych.
Keywords: niepowodzenia szkolne; komputer; gimnazjum