VYBRANÉ APLIKAČNÉ PRÍKLADY VHODNÉ PRI VÝUČBE DATABÁZ VO VÝVOJOVOM PROSTREDÍ DELPHI - BORŽÍKOVÁ, Jana (Trends in education, 2008)
Príspevok sa zaoberá využitím aplikačných úloh pri vyučovaní programovacích jazykov na technických fakultách. Úlohy boli vyberané tak, aby vytvárali podporu pre technicko-manažérske disciplíny, špeciálne som sa zamerala na vytvorenie relačnej databázy ako súčasť podnikového informačného systému. Využitý bolo prostredie Delphi.
Keywords: podnikový informačný systém; relačné databázy; programovací jazyk Delphi