VYBRANE APLIKACNE PRIKLADY VHODNE PRI VYUCBE DATABAZ VO VYVOJOVOM PROSTREDI DELPHI - BORZIKOVA, Jana (Trends in education, 2008)
Prispevok sa zaobera vyuzitim aplikacnych uloh pri vyucovani programovacich jazykov na technickych fakultach. Ulohy boli vyberane tak, aby vytvarali podporu pre technicko-manazerske discipliny, specialne som sa zamerala na vytvorenie relacnej databazy ako sucast podnikoveho informacneho systemu. Vyuzity bolo prostredie Delphi.
Keywords: podnikovy informacny system; relacne databazy; programovaci jazyk Delphi