VYUKOVY KLIP A JEHO VYUZITI PRI EXPOZICI POJMOVYCH A KONCEPTUALNICH ZNALOSTI - TVARUZKA, Vaclav (Trends in education, 2008)
Tento prispevek popisuje zavery dilciho vyzkumu vizualnich struktur pouzivanych v technologicke edukaci. Ve vyzkumu je overovan vyukovy klip prezentujici pojmove a konceptualni znalosti. Potreba zkoumat struktury vyukovych klipu ve vyuce je iniciovana inovacni tendenci, snahou zefektivnit vyucovaci proces, zjednodusit ci urychlit vzajemnou komunikaci a overit moznosti stimulace zakovy pozornosti timto edukacnim konstruktem
Keywords: Vizualni vyukovy klip; vyuka technologii; komunikace