GRAFICKÁ KOMUNIKÁCIA ŽIAKOV ZÁKLADNÝCH ŠKÔL - TOMKOVÁ, Viera (Trends in education, 2008)
Príspevok sa zaoberá problematikou grafického vyjadrovania žiakov základných škôl. V rámci pedagogického experimentu sme overovali, či je možné rozvíjať grafické zručnosti žiakov aplikovaním technických úloh v predmete Technická výchova. Pomocou štatistických metód bolo dokázané, že navrhnutý vyučovací model technickej výchovy zvyšuje úroveň vedomostí a grafických zručností žiakov.
Keywords: grafické vyjadrovanie; technická výchova; kompetencie žiakov; Wilcoxonov test