GRAFICKA KOMUNIKACIA ZIAKOV ZAKLADNYCH SKOL - TOMKOVA, Viera (Trends in education, 2008)
Prispevok sa zaobera problematikou grafickeho vyjadrovania ziakov zakladnych skol. V ramci pedagogickeho experimentu sme overovali, ci je mozne rozvijat graficke zrucnosti ziakov aplikovanim technickych uloh v predmete Technicka vychova. Pomocou statistickych metod bolo dokazane, ze navrhnuty vyucovaci model technickej vychovy zvysuje uroven vedomosti a grafickych zrucnosti ziakov.
Keywords: graficke vyjadrovanie; technicka vychova; kompetencie ziakov; Wilcoxonov test