FORMÁLNE A PSEUDOFORMÁLNE CHYBY A NEDOSTATKY V EDUKAČNÝCH DOKUMENTOCH - STOFFA, Ján; STOFFOVÁ, Veronika (Trends in education, 2008)
Štúdia sa zaoberá významom a problémami hodnotenia formálnych a pseudoformálnych chýb a nedostatkov v edukačných dokumentoch a prezentáciách. Vymedzuje pojmy formálna chyba, formálny nedostatok, pseudoformálna chyba, pseudoformálny nedostatok. Uvádza typické príklady uvedených typov chýb a nedostatkov. V závere zaujíma stanovisko k hodnoteniu formálnych chýb v edukačných dokumentoch a prezentáciách, pričom berie do úvahy nielen vecné hľadisko ale i hľadisko edukačné.
Keywords: Chyby; formálne chyby; pseudoformálne chyby; nedostatky; edukačné dokumenty; prezentácie.