TVORBA ŠKOLNÍHO VZDĚLÁVACÍHO PROGRAMU A MODERNÍ VĚDECKOTECHNICKÉ POZNATKY - MEIER, Miroslav (Trends in education, 2008)
Stať přináší dílčí výsledky z výzkumu zaměřeného na problematiku začleňování moderních vědeckotechnických poznatků do výuky vzdělávací oblasti Informační a komunikační technologie na druhém stupni základních škol. Konkrétně se věnuje části výzkumu, která se zabývala souvislostmi tvorby školních vzdělávacích programů a začleňováním moderních vědeckotechnických poznatků do výuky.
Keywords: učitel; školní vzdělávací program; moderní vědeckotechnický poznatek; informační zdroj; tvorba; podpora; informační a komunikační technologie