KSZTALTOWANIE POSTAW PRZEDSIEBIORCZYCH CELEM KSZTALCENIA OGOLNOTECHNICZNEGO - MASTALERZ, Elzbieta (Trends in education, 2008)
Autorka charakteryzuje sylwetke osoby przedsiebiorczej oraz dzialania nauczyciela niezbedne w formowaniu pozadanych cech przyszlego pracownika i konsumenta dobr techniki. Umiejetnosci uzyskane przez uczniow w wyniku edukacji ogolnotechnicznej nakierowanej na kreatywnosc i operatywnosc maja charakter uniwersalny i stanowia podstawe przygotowania przed zawodowego.
Keywords: postawa; przedsiebiorczosc; ksztalcenie; edukacja ogolnotechniczna.