PROJEVY OBECNÝCH TRENDŮ V OBLASTI AUTOMOBILOVÉ TECHNIKY ZNAČKY FERRARI - LAVRINČÍK, Jan (Trends in education, 2008)
Příspěvek poukazuje na některé nezvyklosti v terminologické problematice techniky značky Ferrari a Formule 1. Klade důraz na přejímání termínů z anglického, francouzského a italského jazyka. Pozastavuje se nad významem prefixů a sufixů v této terminologii a dále nad využitím obchodních názvů pro moderní materiály použité při konstrukci.
Keywords: terminologie; termín; Ferrari; Formule 1; prefix; sufix.