VŠEOBECNÉ TECHNICKÉ A INFORMAČNÍ VZDĚLÁVÁNÍ V RVP A V INTERDISCIPLINÁRNÍCH SOUVISLOSTECH - KVAPIL, Luděk; PROCHÁZKOVÁ, Ivona (Trends in education, 2008)
Všeobecné technické a informační vzdělávání v zaváděném školském systému ČR vyvolává potřebu aktualizace vzdělávacích prostředků, hledání inovovaných metod a forem práce a uplatňování mezioborových vazeb. Úspěšná realizace RVP předpokládá i rozvíjení všeobecné technické a informační gramotnosti v širších občanských souvislostech.
Keywords: všeobecné technické a informační vzdělávání; RVP