VYJÁDŘENÍ CÍLŮ VÝUKY V TECHNICKÝCH PŘEDMĚTECH - KROPÁČ, Jiří; PLISCHKE, Jitka (Trends in education, 2008)
Stať je zaměřena na vybrané způsoby dosahování jednoznačnosti a kontrolovatelnosti výukových cílů, jak hlavních, tak dílčích. Těžištěm stati je aplikace Magerovy techniky vyjádření cílů, kterou pro naše poměry provedla D. Tollingerová, pro výuku technických předmětů.
Keywords: didaktika technických předmětů; výukové cíle; Magerova technika.