PRÍPRAVA TECHNIKOV PRE PRAX PREDMETOM METODOLÓGIA TECHNICKÉHO EXPERIMENTU - KAŠŠÁKOVÁ, Viera; MINÁRIK, Stanislav (Trends in education, 2008)
V príspevku autori predstavujú premet Metodológia technického experimentu, absolvovaním ktorého si študenti Materiálovotechnologickej fakulty STU v Trnave zvyšujú schopnosť kreatívneho prístupu k riešeniu praktických problémov spojených s ovládaním meracích prístrojov a s prípravou experimentu.
Keywords: Technický experiment; metodológia experimentu; meracie prístroje; prepojenie teórie s praxou