TESTOVANI NONVERBALNI TVORIVOSTI - HONZIKOVA, Jarmila (Trends in education, 2008)
Clanek predstavuje konkretni druhy testu, ktere je mozne vyuzit pri testovani nonverbalni tvorivosti. Pro vyzkum tvorivych schopnosti jsou nejcasteji vyuzivany TDS testy, Torrancovy figuralni testy tvoriveho mysleni a Tvarovy skladaci test pro zjisteni urovne technicke predstavivosti.
Keywords: testovani; neverbalni tvorivost