ZVYŠOVANIE EFEKTÍVNOSTI UČENIA SA POMOCOU EXPERIMENTOV - HIBKÝ, Martin; KULFASOVÁ, Eva (Trends in education, 2008)
Príspevok sa zaoberáme možnosťou zvyšovania efektívnosti učenia sa žiakov (na všetkých stupňoch škôl), integráciou experimentov do vyučovacieho procesu technickej výchovy aj samostatných technických predmetov. Teoreticky analyzujeme vhodné formy použitia tejto metódy vyučovania v technických predmetoch a jej dopady na učenie sa žiakov a študentov.
Keywords: experiment; vyučovanie; efektívnosť učenia sa; technika; technická výchova