ZVYSOVANIE EFEKTIVNOSTI UCENIA SA POMOCOU EXPERIMENTOV - HIBKY, Martin; KULFASOVA, Eva (Trends in education, 2008)
Prispevok sa zaoberame moznostou zvysovania efektivnosti ucenia sa ziakov (na vsetkych stupnoch skol), integraciou experimentov do vyucovacieho procesu technickej vychovy aj samostatnych technickych predmetov. Teoreticky analyzujeme vhodne formy pouzitia tejto metody vyucovania v technickych predmetoch a jej dopady na ucenie sa ziakov a studentov.
Keywords: experiment; vyucovanie; efektivnost ucenia sa; technika; technicka vychova